De Duitse Physiks DDD-driver gebruikt een conus van extreem dunne (0,15 mm) koolstofvezel. Dit is erg licht, maar ook erg robuust. Elke driver wordt met de hand gebouwd door een bekwame technicus in de fabriek in Duitsland. Dit is een nauwgezet proces dat 6 uur in beslag neemt. Na montage ondergaat elke bestuurder een reeks rigoureuze tests. Het wordt dan onderworpen aan een voorverouderingsproces van 96 uur, waarbij speciaal geselecteerde muziek op hoog niveau wordt afgespeeld. Ten slotte wordt het opnieuw getest en samen met een andere driver samengesteld om een ​​passend paar te vormen.

De DDD-driver heeft twee belangrijke onderscheidende kenmerken

1. Het is omnidirectioneel, wat betekent dat het het geluid er gelijkmatig omheen uitstraalt.
2. Het heeft een uitzonderlijk groot werkbereik. In de Borderland MK IV bestrijkt hij het bereik van 190Hz tot 24kHz – bijna 7 octaven.

Dit extreem brede bereik wordt bereikt door het gebruik van 3 stralingsmodi

Pistonische straling
Buigende golfstraling
Modale straling

Ter vergelijking: de meeste luidsprekers gebruiken drivers die alleen pistonstraling gebruiken. Deze hebben een veel smaller werkbereik en naarmate de frequentie stijgt, hebben ze de neiging om hun energie te concentreren in een geleidelijk smaller wordende straal. Dit wordt hier in meer detail uitgelegd.

De omnidirectionele stralingskarakteristiek van de DDD-driver en het zeer brede werkingsbereik, samen met verschillende andere belangrijke kenmerken, geven de volgende belangrijke voordelen voor alle Duitse Physiks-ontwerpen en is wat hen onderscheidt .

1. Uitzonderlijk coherent en natuurlijk geluid

Dit komt door het werkbereik van 7 octaven plus van de DDD-driver. Dit is erg moeilijk te bereiken als een dergelijk breed bereik is verdeeld over twee of meer verschillende typen drivers, die zich op verschillende posities op de luidsprekerkast bevinden.

Dit brede werkingsbereik elimineert ook het crossover-punt in het middenbereik dat luidsprekers met pistondrivers moeten hebben. Dit is waar ons gehoor het meest gevoelig is, dus als u alles verwijdert dat niveau- of fasefouten kan veroorzaken, wordt de transparantie verbeterd.

2.  Realistische stereobeelden zoals die u in de concertzaal ervaart

Dit komt doordat de omnidirectionele stralingskarakteristiek van de DDD-driver een omhullend geluidsveld creëert zoals dat in de hal, in plaats van het geluid naar je toe te stralen zoals conventionele drivers dat doen. Op deze manier is de Borderland MK IV in staat om een ​​meer natuurlijke weergave van het originele stereobeeld te creëren. Dit heeft een uitstekende diepte en focus, maar zonder de al te scherpe beelddefinitie die sommige hifi-luidsprekers produceren en die je zelden of nooit zult horen tijdens een live optreden.

3. Stereobeeldvorming is plezierig in bijna alle posities in de kamer

Dit wordt bereikt met behoud van een gelijkmatige toonbalans, net als bij een live optreden: wederom dankzij het omnidirectionele stralingspatroon van de DDD-driver. Dit geeft meer flexibiliteit in waar je zit en zorgt ervoor dat meerdere mensen samen kunnen genieten van een goed geluid. Dit is handig in thuistheatersystemen.

Omdat u niet beperkt bent tot een kleine “sweet spot” om het beste geluid te horen, biedt de Borderland MK IV een meer ontspannen luisterervaring. Dit is vooral merkbaar als u langdurig luistert.

4. Uitzonderlijke dynamiek

De zeer lage bewegende massa van de DDD-driver, minder dan 3 gram, stelt Duitse Physiks-luidsprekers in staat om zowel de aanval van de muziek na te bootsen als de details op laag niveau zeer nauwkeurig op te lossen. Dit is essentieel om de delicate nuances van een uitvoering getrouw te reproduceren en het als muziek te laten klinken, in plaats van alleen als goede hifi. De resulterende transparantie blijft behouden, zelfs bij complexe passages op hoog niveau.

5. Nauwkeurige weergave van de tonale kenmerken van muziekinstrumenten

Dit komt doordat de DDD-driver fase-lineair is over zijn werkingsbereik. Dit, samen met de uitstekende dynamische respons, stelt de Borderland MK IV in staat om percussie te reproduceren met een verbluffende realiteit. Stemmen hebben een helderheid en zuiverheid die adembenemend kunnen zijn, waarbij alle elementen van het vocale geluid correct in de ruimte zijn geplaatst en zonder onnodige nadruk. De hardheid die je vaak hoort bij conventionele tweeters wordt geëlimineerd en je krijgt een beter gevoel een live muzikant te horen.

6. Snel en eenvoudig op te zetten

Omdat ze omnidirectioneel zijn, zijn de luidsprekers van German Physiks minder gevoelig voor de positie van de ruimte dan conventionele ontwerpen en hoeft u zich geen zorgen te maken over de aanpassing van het toespoor.

7. De DDD-driver zal minder snel trillingen in de kast opwekken

Door zijn zeer lage bewegende massa en de manier waarop hij is gemonteerd, stopt de DDD-driver minder energie in de kast dan een gelijkwaardige conventionele driver. Dit vermindert resonanties in de kast en verbetert de transparantie.

8. Fysiek extreem robuust

Het DDD-stuurprogramma is bestand tegen misbruik dat de meeste andere driver’s zal vernietigen. Dit wordt geïllustreerd in de onderstaande video. We raden onze klanten niet aan om dit te proberen, voor het geval ze een pechdag hebben.